Om Peranders Johansson

Jag är född 1946 i Hajom, Marks kommun, Västergötland. Efter studentexamen i Borås (reallinjen, biologisk gren, som det då hette) och militärtjänst på I 15 i Borås blev det universitetsstudier i Lund. En fil kand med ämnena matematik, fysik, teoretisk fysik och matematisk statistik blev klar innan jag påbörjade min tandläkarutbildning. Parallellt med högskolestudierna utbildade jag mig också till reservofficer. Mitt hemregemente blev I 16 i Halmstad.

Som nybliven tandläkare arbetade jag drygt fyra år inom folktandvården i Jönköpings län bl.a. som tandläkare/klinikchef i Smålands Burseryd och som sjukhustandläkare i Värnamo. I slutet av 1979 öppnade jag en egen praktik i Smålandsstenar.

I mitten av 80-talet blev jag invald i landstinget för moderaterna i Jönköpings län. I samband med valet 1994 fick jag förtroendet att bli landstingsråd. Åren 2007 – 2011 var jag dessutom ordförande i landstingsstyrelsen.

Jag har även varit ordförande i Moderata länsförbundet i Jönköpings län under ett antal år.

Har tilldelats partiets hederstecken – Gösta Bohman-medaljen (nr 86).

Är medlem i Svenska Frimurare Orden.

Bor sedan september 2011 i Lomma, ett fantastiskt ställe! Har numera tid att ägna mig mer åt familjen, ta härliga promenader runt dammarna och utefter kusten, släktforska m.m.

Gift sedan 1969 med Eva-Britt och vi har tre söner. Fredrik är docent vid Lunds Universitet och har doktorerat inom nanoteknik, Anders är ingenjör och arbetar som produktchef på IT-företaget Axis i Lund och Tobias är civilekonom och arbetar som webbanalytiker (global) på IKEA.

Jag har också fem underbara barnbarn: Filippa, Fabian, Felix, Elliot och Noah.